Müşteri Hizmetleri: +90 533 646 89 31
 

El Feneri

Yazar: F.B.I Okuma: 1420 Yorum Sayısı: 0

İnsanlık var olduğu günlerden itibaren yolunu bulmak için karanlıkta ışığa ihtiyaç duymuştur.

Ateşin bulunmasıyla çeşitli aydınlatma ürünleride bir bir icat edilmeye başladı.Mum, gaz lambası aslında fenerlerin atasıdır.

Volta tarafından icat edilen pilden sonra çalışmalar yapan mucit ve mühendis Georges Leclanhes 1878 yılında ampulunde icatından sonra el fenerini insanlığın hizmetine sunmuştur.

Bu etkileşim Rus asıllı Amerikan vatandaşı Conrad Hubert in Rusyadan ABD ye gidip elektrik üzerine bir firma kurmasıyla başlamıştır.Elektrical Novelty&Manufacturing ismiyle sektöre girmiştir.

 

1895 yılında Conrad Hubert ve mühendis David Missel birlikte el feneri üzerinde çalışmalara başladılar.Çalışmaları 2 yıl sürdü ve günümüz fenerlere  göre kaba çalışmaları ortaya çıktı.

El fenerleri pilli ve şarjlı olmak üzere ikiye ayrılır.

El feneri yapısını anahtar,buton,metal kontaklar(ileti),yay,conta,ampul kontakları,yansıtıcı(ayna),ampul(led,kripton,halojen)plastik,metal gövde ve pillerin oluşturduğu karanlık alanlarda asker,polis,güvenlik,itfaiye,kamp,av ve sivil hayatta kullanılan alternatif bir aydınlatma ürünüdür. 

Günümüz teknolojisinde ledlerinde çeşitlenmesiyle el fenerleri içerisindeki pillerinde kalitesiyle uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır.

Yorum Yaz

@Instagram